Opnieuw+uitstel+fusiebesluit+Bayer+en+Monsanto
Nieuws
© Haijo Dodde

Opnieuw uitstel fusiebesluit Bayer en Monsanto

De Europese Commissie neemt uiterlijk op 5 maart een beslissing of de overname van chemieconcern Monsanto door branchegenoot Bayer mag doorgaan.

Aanvankelijk gingen de fusiepartners ervan uit dat de voorgenomen overname nog in 2017 kon worden afgerond. In september echter gaf de Europese Commissie al aan voor het mededingingsonderzoek meer tijd te nemen. Het uitstel tot 5 maart is deze week bekendgemaakt.

De Europese Commissie wacht onder meer de conclusies af van de mededingingsautoriteiten. Er is zorg over mogelijke verstoring op de markt voor gewasbeschermingsmiddelen en zaaizaden. Bayer laat in een verklaring weten mee te zullen werken aan vervolgonderzoek om de overname te kunnen afronden.

Grootste agroconcern

Bayer en Monsanto hebben al toegezegd om desinvesteringen te doen als dat nodig is voor de balans op de markt. Als de fusie doorgaat, ontstaat wereldwijd het grootste agroconcern voor veredeling en gewasbescherming. Bayer is bereid een bedrag van ongeveer 60 miljard euro te investeren in de overname van Monsanto.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  13° / 8°
  80 %
 • Zaterdag
  14° / 8°
  70 %
 • Zondag
  17° / 9°
  70 %
Meer weer