Bayer investeert fors in Nunhems

Bij het groentezadenmerk Nunhems van chemieconcern Bayer is dinsdag een start gemaakt met de nieuwbouw van 2,5 hectare moderne veredelingskassen en een bijbehorend ondersteuningsgebouw in het Limburgse Nunhem.

Bayer+investeert+fors+in+Nunhems
© Nieuwe Oogst

Voor de uitbreiding van de veredelingsactiviteiten in Nunhem heeft Bayer tegenover de bestaande vestiging een perceel bouwgrond van 45 hectare aangekocht. Op de huidige locatie van 22 hectare was er voor de groenteveredelaar geen mogelijkheid meer voor grootschalige nieuwbouw van kassen.

Het plan is om over een periode van twintig jaar de uitbreidingslocatie te gebruiken voor de bouw van maximaal 20 hectare veredelingskassen. Daarnaast is er ruimte voor ondersteuningsfaciliteiten, parkeerplaatsen, wateropvang en natuurcompensatie.

50 miljoen euro

Volgens berichtgeving van 1Limburg gaat Bayer de komende jaren zo'n 50 miljoen euro investeren in Nunhem. De veredeling bij Nunhems is voor een belangrijk deel gericht op glasgroenten. Volgens Bayer sluit de investering aan bij de wereldwijd toenemende vraag naar vers en gezond voedsel.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 8°
  0 %
 • Zaterdag
  23° / 9°
  0 %
 • Zondag
  21° / 9°
  0 %
Meer weer