Yara+neemt+Amerikaanse+adviesplatform+ATC+over
Nieuws
© Yara

Yara neemt Amerikaanse adviesplatform ATC over

Kunstmestproducent Yara International neemt het Amerikaanse adviesplatform voor stikstofbemesting Agronomic Technology (ATC) over.

Yara wil haar investeringen in digitale landbouw versnellen. De overname van ATC past in deze strategie. ATC biedt met Adapt-N en N-Insighn platforms voor boeren om het gebruik van kunstmest per perceel te optimaliseren.

Op basis van gewas-, weer- en veldgegevens zorgt ATC voor online diagnose en simulatie die het de boer makkelijker maakt op de juiste keuzes te maken. Daarmee is de opbrengst, de efficiëntie van de input en de duurzaamheid van de landbouw te maximaliseren.

'ATC zal ons helpen bij het implementeren van onze op de boeren gerichte strategie en is een belangrijke bouwsteen bij het uitbreiden van onze positie in digital farming', zegt Yara-topman Terje Knutsen.

Nauwkeurigheid

Vice-president Sefan Fürnsinn van Yara is onder de indruk van de nauwkeurigheid en de kwaliteit van de Adapt-N's aanbevelingen in vergelijking met andere producenten op de markt. Hij ziet kansen om de kennis van beide bedrijven te combineren in digitale oplossingen.

ATC heeft vooral in de Amerikaanse teelt van maïs een sterke positie verworven en wil de activiteiten graag uitbreiden naar andere teelten en landen. De overname door Yara biedt daarvoor mogelijkheden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  17° / 12°
  60 %
 • Woensdag
  18° / 15°
  60 %
 • Donderdag
  14° / 9°
  95 %
Meer weer