Vogelgriep+bij+bedrijf+op+Sint+Philipsland
Nieuws
© Peter Wijnands

Vogelgriep bij bedrijf op Sint Philipsland

Op een legkippenhouderij op het Zeeuwse Sint Philipsland is vogelgriep vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om de laagpathogene H5-variant, meldt het ministerie van Economische Zaken.

Om verspreiding van het virus te voorkomen, worden de 42.000 legkippen geruimd. Dat gebeurt omdat een laagpathogene variant kan muteren tot een hoogpathogene. Die is zeer besmettelijk en voor kippen dodelijk.

Er is direct een vervoersverbod voor pluimveebedrijven ingesteld in een zone van 1 kilometer rond het bedrijf in Sint Philipsland. Daarbinnen liggen geen andere pluimveehouderijen. Het vervoersverbod geldt onder meer voor pluimvee, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  36° / 19°
  10 %
 • Donderdag
  37° / 22°
  10 %
 • Vrijdag
  37° / 24°
  20 %
Meer weer