Opnieuw vogelgriep in Italië

De verspreiding van vogelgriep in Italië houdt aan. Het Italiaanse referentielaboratorium meldde woensdag dat in de Mantua provincie, in de regio Lombardije, op een vleeskalkoenenbedrijf HPAI H5N8 is vastgesteld.
Engeland

Opnieuw+vogelgriep+in+Itali%C3%AB
© Michiel Elands

Op het bedrijf waren 6500 dieren aanwezig van 128 dagen oud. De besmetting is ontdekt vanwege verhoogde uitval in de afgelopen dagen. Het bedrijf bevindt zich aan de rand van het beschermingsgebied van het legbedrijf dat op 21 juli besmet raakte.

Op 5 augustus werd melding gemaakt van drie nieuwe besmettingen op kalkoenbedrijven in dezelfde regio. Deze bedrijven bevonden zich allemaal in het bovengenoemde beschermingsgebied. Verder werd die dag een vierde besmetting vastgesteld op een ganzenbedrijf met 965 ganzen in de Pavia provincie.

Eerder deze week werd door de OIE melding gemaakt van een besmette knobbelzwaan met HPIA H5N8 in North Norfolk, Engeland. Deze berichten maken volgens AVINED duidelijk dat vogelgriep op de loer ligt en waakzaamheid noodzakelijk blijft.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer