Bredal strooit kalk 30 meter breed en precies

Het Deense bedrijf Bredal laat op Agritechnica een nieuwe precisiestrooier zien voor het verspreiden van kalk en minerale meststoffen met een werkbreedte van respectievelijk 30 en 48 meter.

Bredal+strooit+kalk+30+meter+breed+en+precies
© Eigen Foto

Bredal komt met drie nieuwe modellen (K105XE, K135XE en K165XE) met een volledig nieuw ontwikkeld breed en precies verspreidingssysteem. De machines hebben en capaciteit van 9.000 tot 19.500 liter.

Het nieuwe verspreidingssysteem maakt het mogelijk om kalk over een breedte van maximaal 30 meter te verspreiden en 48 meter voor minerale meststoffen. Door de strooischijven aan te passen zijn in de strooier allerlei verschillende meststoffen te gebruiken.

Nauwkeurig werken

Een bijzonder innovatie op de XE-modellen is het verpreidingssysteem, dat hydraulisch kan verschuiven voor nauwkeurig werken op kopakkers en schuine percelen. Op deze manier zijn meststoffen altijd nauwkeurig toe te passen en is overlap te minimaliseren.

De meststoffen vallen op twee spreidingsschijven die een capaciteit hebben van 3.000 kilo per minuut. De schijven staan 6 meter van elkaar af en zijn via Isobus verstelbaar vanaf de trekker. Het verspreidingssysteem is hydraulisch te verstellen van transportpositie naar werkstand.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  8° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  10 %
 • Zondag
  10° / 4°
  10 %
Meer weer