Brabantse POV-regiobesturen gepresenteerd

Deze week zijn in Zuid-Nederland twee regiobesturen van de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) gepresenteerd. Het gaat om Brabant Zuid-Oost en Brabant Zuid-West.

Brabantse+POV%2Dregiobesturen+gepresenteerd
© Eigen foto

Eric Stiphout uit Boxmeer is woensdag geïnstalleerd als voorzitter van Brabant Zuid-Oost. In het bestuur zitten verder de varkenshouders Henny Driessen (Someren), Marc van Erp (Sint-Oedenrode), Wilfred Bankers (Deurne), Willem Berkers (Vlierden) en Jos van Vonderen (Zeeland).

Dinsdag werd het bestuur van Regio Brabant Zuid-West gepresenteerd, die aangesloten varkenshouders in West- en Midden-Brabant en Zeeland vertegenwoordigen. Rein van As werd gekozen tot voorzitter van de POV Regio Zuid-West. De overige leden van het bestuur zijn Adrie Mulders (Nispen), Ad Kleiren (Alphen), Chris Hoeven (Oirschot), Jos Naalden (Bergen op Zoom) en Marjo van Happen (Biest-Houtakker).

Twee regiobesturen

De POV start in zeven regio's in Nederland met regiobesturen. Brabant heeft als enige provincie twee regiobesturen. De andere POV-regio's zijn Noord, West, Gelderland, Overijssel en Limburg. Met de nieuwe regiostructuur bundelen de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) en LTO Varkenshouderij hun krachten. De definitieve fusie is op 1 januari.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer