Varkenshouders West-Nederland bundelen krachten

Varkenshouders in West-Nederland, die zijn aangesloten bij de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV), bundelen de krachten. Per 4 oktober vormen zij een eigen POV-regiobestuur.

Varkenshouders+West%2DNederland+bundelen+krachten
© Twan Wiermans

De Regio West (Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht en Flevoland) is de tweede regio waar een eigen regiobestuur van de POV is benoemd. Vijf andere regio's volgen de komende weken.

Gijsbert Meijers (56) werd gekozen tot voorzitter van de POV Regio West. Meijers heeft een vleesvarkensbedrijf in het Utrechtse Leersum.

Regiobesturen van de POV zetten zich in voor de belangen van de varkenshouders in hun regio. De regiovoorzitter vertegenwoordigt de belangen van zijn regio in het Landelijk bestuur.

Een geluid

Met het benoemen van een regiobestuur in de Regio West, zet de POV de volgende stap naar het integreren van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) en LTO Varkenshouderij in de POV.

De definitieve fusie tussen NVV en LTO Varkenshouderij is op 1 januari 2018.

Overige leden

De overige leden die gekozen zijn in het Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) regiobestuur West zijn:

Frans-Rene van Harten uit Woubrugge, Klaas Damsteegt uit Nieuw-Lekkerland, Kendrick de Vink uit Nieuwerbrug, Herry Kok uit Stoutenburg-Noord, Wim van Vulpen in Bunnik en Ruud Broeren uit Zeewolde.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  85 %
Meer weer