De Heus plust 30 procent in biologisch varkensvoer

De Heus heeft in de eerste negen maanden van dit jaar 30 procent groei gerealiseerd in het biologische segment. Het marktaandeel biologische varkensvoeders is daarmee gestegen naar meer dan 25 procent.

De+Heus+plust+30+procent+in+biologisch+varkensvoer
© Nieuwe Oogst

Dit is voor een groot deel te danken aan de grotere vraag in 2015 en 2016 naar biologisch varkensvlees. De Heus heeft daarop veel varkenshouders geholpen met de overstap van regulier naar biologisch. Door de lange procedures heeft dit omschakelingsproces enige tijd geduurd.

Alternatief voor stoppers

Kleinere varkenshouders, waarvan een aantal in de stoppersregeling zit, willen soms toch ook in de toekomst graag varkenshouder blijven. Voor die ondernemers is de biologische varkenshouderij een mogelijke oplossing.

Een biologisch bedrijf hoeft namelijk niet aan alle eisen van het besluit huisvesting te voldoen. Het betreft bijvoorbeeld de ammoniakbeperkende maatregelen. Dit heeft bij biologische bedrijven geen nut, omdat de dieren ook naar buiten kunnen.

Het biologisch segment is voor de minder grote varkenshouder met wat oudere gebouwen vaak aantrekkelijk, omdat de bedrijfsgebouwen makkelijker aangepast kunnen worden. Dit is vaak lastiger voor grotere, moderne bedrijven.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer