1,1 miljoen voor herstel Groningse wierden en dijken

Provincie Groningen stelt ruim 1,1 miljoen euro beschikbaar voor de aanleg en het herstel van landschapselementen als wierden, dijken, natuurlijke oevers, poelen en kolken. Het geld is bedoeld voor projecten in de gemeenten Zuidhorn, Winsum, De Marne, Eemsmond, Loppersum, Bedum, Ten Boer, Slochteren, Appingedam en Delfzijl.

1%2C1+miljoen+voor+herstel+Groningse+wierden+en+dijken
© Nieuwe Oogst

De provincie Groningen wil de aanleg en herstel het liefst combineren met de aanpak die het leefgebied van plant- en diersoorten verbetert. Dat moet opleveren dat het landschap herstelt en er daardoor een betere leefomgeving voor planten en dieren ontstaat.

Oost-Groningen

Vanaf 2016 was er in totaal 3 miljoen euro beschikbaar voor landschap, natuur en biodiversiteit. Vorig jaar is al een deel hiervan besteed in Oost-Groningen. De helft van de subsidie is afkomstig uit het Europese Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling, de andere helft legt de provincie Groningen bij.

In deze tweede fase is meer dan 1,1 miljoen euro beschikbaar voor de gemeenten Zuidhorn, Winsum, De Marne, Eemsmond, Loppersum, Bedum, Ten Boer, Slochteren, Appingedam en Delfzijl. In de derde fase die in 2018 start, komen de andere gemeenten aan de beurt, zodat uiteindelijk alle gemeenten in de provincie aan bod gaan komen. Hier is voor gekozen om zo goed mogelijk aan te sluiten bij bestaande verschillen tussen de diverse gebieden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer