Natuurmonumenten+vraagt+actie+tegen+verrommeling+landschap
Nieuws
© Dirk Hol

Natuurmonumenten vraagt actie tegen verrommeling landschap

Ruim 32.000 Nederlanders vragen de Haagse politiek om in actie te komen tegen de 'verrommeling' van Nederland. Een petitie met alle handtekeningen is dinsdag overhandigd aan de Tweeede Kamer.

Eind januari startte Natuurmonumenten de campagne 'Bescherm Nederland tegen de verrommeling'. Nederland slibt dicht en verrommelt in snel tempo, aldus Marc van den Tweel, directeur van Natuurmonumenten.

'De voor ons land karakteristieke landschappen staan onder grote druk door de intensiverende landbouw, infrastructuur en door bebouwing in ongeschonden stukken', stelt hij. Met een animatie en op Facebook werd liefhebbers van het landschap gevraagd de petitie te ondertekenen.

Omgevingswet

Natuurmonumenten roept met de handtekeningen de Kamer op landschap integraal te beschermen in de Omgevingswet en de nationale omgevingsvisie. Met de omgevingsvisie en de Omgevingswet legt de overheid haar beleid voor de ruimtelijke ordening voor de komende jaren vast.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  6° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  9° / 1°
  85 %
 • Woensdag
  8° / 7°
  95 %
Meer weer