Weer Belgisch slachthuis op slot om dierenwelzijn

De Belgische minister van Dierenwelzijn Ben Weyts heeft vanochtend een runderslachterij in Izegem laten sluiten. Dat gebeurt omdat de dierenwelzijnsregels onvoldoende werden nageleefd.

Weer+Belgisch+slachthuis+op+slot+om+dierenwelzijn
© youtube

Dit voorjaar gebeurde dit ook bij een varkensslachterij in Tielt. De sluiting wordt gemeld door de Vlaamse omroep VTM. Beelden met de verborgen camera door de organisatie Animal Rights waren mede aanleiding om het bedrijf nader te inspecteren.

Op deze beelden is onder meer te zien dat onnodig gebruik wordt gemaakt van een veeprikker. Dat is een elektrisch apparaat dat stroomstoten geeft, vergelijkbaar met een schrikdraadapparaat. Verder worden dieren bij volle bewustzijn gekeeld en opgehangen, meldt Animal Rights. Volgens de organisatie wordt het vlees uit deze slachterij in Nederland verkocht bij Makro.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  9° / 5°
  20 %
 • Maandag
  7° / 2°
  10 %
 • Dinsdag
  5° / -5°
  10 %
Meer weer