Dansen in de melkput

'Dit feest wordt groots, dit feest wordt bizar', juichte Gerlof. Hij is een van de nieuwe eigenaren van onze zorgboerderij en hét creatieve brein achter het grote festival dat we ter ere van de overname organiseerden.

Dansen+in+de+melkput
© Han Reindsen

'Kijk, van strobalen met daarop houten platen maak ik het hoofdpodium. In de melkput komt de disco, en van houten kuubskisten timmeren we een bar.'

Ideeën genoeg, materiaal genoeg. Van blauwe kratjes stapelden we een stalletje voor de muntverkoop, de limonadebar bestond uit pallets. Voor de kinderen werd 12 kuub wit zand gestort en van wikkelnetten een doolhof gemaakt. Haspels dienden als tafels, boomstammen als barkruk, strobalen als hangplek.

De agrarische activiteiten lagen in de week voorafgaand aan het festival bijna volledig stil. Op het erf was enkel het geluid van hamers en zagen te horen. En harde muziek - de boxen hingen er nu toch. Oud-stagiaires en vrijwilligers waren opgetrommeld, deelnemers liepen enthousiast heen en weer. 'Wij blijven slapen op de festivalcamping', giechelden Jet en Naomi. 'Waar komt 'ie eigenlijk? In de eerste wei?' Ook Jos kon niet wachten. 'Hoeveel nachtjes slapen nog?'

Natuurlijk waren er zenuwen. Naar duizend mensen was een uitnodiging gestuurd, maar hoeveel zouden er daadwerkelijk komen? Er werd regen voorspeld. Hoewel? Elk weerbericht zei iets anders. En aangezien we eten van eigen erf wilden serveren: hoeveel groenten moesten we snijden? We gokten op 15 kilo uien, 20 kilo wortels, 20 kilo venkel, 15 kilo aardappels en 3 kilo komkommer.

Het werd grandioos. Al voor openingstijd stroomde de camping vol met campers en tenten, de zon scheen uitbundig, de tap ging open. Eén weiland bleek niet genoeg voor alle auto's die in file kwamen aanrijden en wilden parkeren. Zeven bands telde de programmering, er waren lezingen, een markt. Er werd gelachen, gedanst, gedronken en in een emotionele bui vulden mijn ogen zich met tranen. Wat een sfeer.

Tot 's nachts half 5 zaten mensen bij het kampvuur en werd er gefeest in de melkput, een uur later werden er de koeien weer gemolken - de muziekinstallatie snel in een hoek geschoven.

De campinggasten kregen havermout en koffie als ontbijt. De oogjes klein, de verhalen groot; de sfeer nog immer fantastisch. En wéér scheen die heerlijke zon. Voelt u de adrenaline? Hier zal nog lang over nagepraat worden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Katten tegen ratten
Katten tegen ratten 05-09-2017
Uitgeschakeld
Uitgeschakeld 15-08-2017
Melk van Noortje3
Melk van Noortje3 08-08-2017
Jongensmoeder
Jongensmoeder 31-07-2017

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer