CRV+helpt+bij+paring+kruislingen
Nieuws
© Archief

CRV helpt bij paring kruislingen

Welke rassen gebruikt een melkveehouder om te kruisen en wat wordt de daarop volgende kruising? Kruisingsprogramma CrossFit van CRV moet daar antwoord op geven.

Met dit nieuwe programma kunnen ondernemers volgens de coöperatie koeien fokken die passen bij hun wensen en bedrijfsomstandigheden.

Het kruisingsprogramma onderscheidt daarbij twee lijnen: CrossFit Efficiëntie en CrossFit Gezondheid, met in iedere lijn meerdere beschikbare twee- of driewegkruisingen.

Hoogproductieve koeien

Bij de CrossFit Efficiëntie-lijn nadruk ligt de nadruk op het fokken van een hoogproductieve en duurzame veestapel, met maximale bedrijfsrendabiliteit. De CrossFit Gezondheid-lijn focust op het fokken van een zelfredzame, gezonde en vruchtbare koe, die vlot afkalft.

Binnen iedere lijn kunnen veehouders nader definiëren welk type koe zij willen fokken. Op basis daarvan wordt het best passende kruisingsschema bepaald en levert CRV de bijbehorende genetica.

CRV-Kruisingsdag

CrossFit wordt op de CRV-Kruisingsdag op 16 september in Denekamp geïntroduceerd, tijdens het seminar 'Een passende kruising kiezen'. Tijdens dat seminar komen diverse sprekers aan het woord over de effecten van kruisen.

Weer

 • Vrijdag
  34° / 16°
  10 %
 • Zaterdag
  34° / 18°
  10 %
 • Zondag
  33° / 20°
  10 %
Meer weer