Oefenen voor Europees fokkerijtreffen

De jeugd heeft de toekomst. Mabel van de familie Neerincx uit Elst werd donderdag op de keuring in Enter uitgeroepen tot miss Toekomst bij het Blonde d'Aquitaine-stamboek. Het showtype heeft ze in de genen; haar moeder en grootmoeder waren ook op fokveedagen te bewonderen.

De familie Neerincx besloot om voor de keuring met enkele jonge dieren naar de fokveedag te gaan. Vaste begeleidster Donné Hegger, nichtje van Ed en Marjan Neerincx had het in april 2016 geboren dier aan het touw.

'Het klaar maken van runderen voor de keuring kost veel tijd, net als het oefenen.

Hegger gaat mee als begeleider van de dieren. 'Voor haar is dit ook een mooie voorbereiding', graptNeerincx. Verder doet het bedrijf met tien dieren mee aan de Nationale Vleesvee Manifestatie, 14 oktober in de IJsselhallen in Zwolle. 'Op deze keuring komen de beste dieren van het land. Ook spannend.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
 • Woensdag
  9° / 2°
  15 %
Meer weer