Betaseed levert voor groot areaal bietenzaad

BTS 5270 en BTS 7105 RHC zijn de twee rassen waarvan bij de vroegbestelling het meeste suikerbietenzaad is besteld. 'Die twee lijken qua areaal volgend jaar de grootste rassen te worden', zegt Gert Sikken van Suiker Unie.

Betaseed+levert+voor+groot+areaal+bietenzaad
© Eigen Foto

Van het totale areaal suikerbietenzaad die de telers voor de uitzaai in 2018 nodig hebben, is net iets boven de 40 procent met korting besteld. In vergelijking met andere jaren is dat een vrij hoog percentage.

'Het aandeel vroegbestelling komt eigenlijk nooit boven de 40 procent uit. We hebben ook wel jaren gehad dat 30 procent van het areaal in de vroegbestelling is besteld', zegt Sikken, directeur agrarisch zaken bij Suiker Unie.

Vroegbestelling

Van het bietenzaad in de vroegbestelling is 43 procent bietencysteaaltjesresistent, 32 procent rhizomanieresistent en 5 procent rhizoctonia- en bietencysteaaltjesresistent. De overige 20 procent is alleen rhizomanieresistent.

Op basis van alleen de vroegbestelling wil Sikken bij de rassenkeuze niet te veel conclusies trekken. Alles wijst er wel op dat BTS 5270, vorig jaar nieuw in het segment bietencysteaaltjes, dit jaar het grootste ras is. In de vroegbestelling is het aandeel circa 20 procent.

Rhizoctonia

Betaseed kwam vorig jaar ook met BTS 7105 RHC, een nieuw ras voor percelen met rhizoctonia. Ook dit ras zit in de vroegbestelling op een aandeel van circa 20 procent. Qua areaal waarschijnlijk het tweede ras.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer