Recordaantal innovaties voor award PotatoEurope

Voor de PotatoEurope 2017 Innovation Award is een recordaantal van 26 innovaties ingediend. Daaruit blijkt hoe innovatief de aardappelsector is. De winnende inzendingen worden op PotatoEurope 2017 in Emmeloord bekendgemaakt.

Recordaantal+innovaties+voor+award+PotatoEurope
© Grimme

Grimme heeft twee machines voor de innovatieprijs ingediend. Het gaat om de vierrijige zelfrijdende aardappelrooier Varitron 470 Platinum Tarra Trac en het nieuwe veldlaadstation CleanLoader.

De wendbare Varitron 470 Platinum Terra Trac heeft een hoge capaciteit en is onder andere uitgevoerd met een bodemvriendelijk rupsloopwerk en standaard 7-tons NonstopBunker. De aardappelrooier heeft een 435 pk sterke Mercedes-Benz-motor die voldoet aan de uitstootnorm fase IV. Dankzij automotive rijden is de rooier zuinig in gebruik.

Verschillende reinigers

De Varitron 470 Platinum Tarra Trac is naar keuze uit te voeren met verschillende reinigers: MultiSep, axiaalrollenreiniger en egelband. De MultiSep van Grimme maakt zelfs op kluiterige, kleverige gronden en gronden met kleine stenen een effectieve reiniging zonder veel verliezen mogelijk.

Het nieuwe veldlaadstation CleanLoader met wegtoelating, die grond en afval op het land scheidt, toont Grimme voor het eerst op PotatoEurope. De CleanLoader is voor de aandrijving met een zuinige (70 liter per twaalf uur) en afgedekte 40 kilowatt Hatz 4-cilinder dieselmotor uitgevoerd, zodat geen aparte stroomaggregaat nodig is.

Homburg Holland

Ook Homburg Holland in Stiens komt met twee innovaties naar Emmeloord. De Smartsteer is de nieuwe werktuigbesturing voor Ag Leader gps-techniek. Ook de SmartLevel-kilverbesturing van Homburg is genomineerd voor de PototoEurope-innovatieprijs.

Mooij Klimzak

De gepatenteerde Mooij Klimzak is de nieuwste innovatie voor kistenbewaring van Mooij Agro in Hegelsom, bij Horst. Deze standalone, opblaasbare, verticale Klimzak is ontworpen voor het op een eenvoudige en snelle manier afdichten van kanalen bij kistenbewaring voor gewassen. De Mooij Klimzak is zo ontworpen, dat deze vanaf de grond door slechts één persoon eenvoudig én snel te installeren en weer weg te halen is.

Op de lijst van innovaties staat ook de Produster P-1200 van Dustco International. Het gaat om een stofafzuigsysteem met hoge luchtverplaatsing bij een laag energieverbruik. Bijzonder aan het ontwerp van de installatie is dat deze voor punt- en ruimteafzuiging is te gebruiken. Het grote voordeel van ruimteafzuiging is dat buiten de werkuren de P-1200 op 50 procent van zijn vermogen het aanwezige stof in de ruimte maximaal met 95 procent reduceert.

Jasa Packaging Systems

Jasa Packaging Systems is actief met complexe AGF-verpakkingen. Tijdens de beurs laat het bedrijf een nieuwe innovatieve sorteerder voor monstername zien, die in samenwerking met Newtec is ontwikkeld. Ook met de innovatieve 2-in-1 Pack dingt Jasa Packaging Systems mee naar de award.

Bij de PotatoEurope Innovation Award gaat het niet alleen om grote machines. Dat bewijst ook Sencrop met een online agrarisch weerstation. Daarmee hebben landbouwers realtime en rechtstreeks op hun smartphone of pc inzicht in de staat van hun percelen en het lokale weer. Zo is nauwkeuriger in te spelen op de teeltomstandigheden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer