FrieslandCampina+wil+Huishan+Dairy+uitkopen
Nieuws
© FrieslandCampina

FrieslandCampina wil Huishan Dairy uitkopen

Royal FrieslandCampina wil partner Huisjan Dairy bij hun gezamelijk Joint Venture in China uitkopen. Onduidelijk is wie echter de partij is die Huishan Dairy in handen heeft. Na gerommel binnen dit bedrijf is de handel in aandelen op 24 maart 2017 stilgelegd.

De waarde van de aandelen daalden toen met 85 procent. 'We willen het heft in eigen handen nemen,' stelt Friesland-Campina-topman Roelof Joosten op BNR Nieuwsradio.'

Friesland en Huishan Dairy tekenden in 2014 een joint venture 'Friesland Huishan Dairy'. Dit bedrijf produceert hoogwaardige babymelk onder het merk 'Dutch Lady'.

De inbreng van de Nederlandse coöperatie bedroeg 90 miljoen euro voor een belang van 50 procent in de zuivelfabriek in Xuishui. Daarnaast werd voor 27 miljoen aandelen in Huishan Dairy gekocht. Dit komt neer op een belang van 1,1 procent.

Afwaardering aandelen

Uit de deze week gepresenteerde halfjaarcijfers van FrieslandCampina blijken de aandelen bij het stilleggen van de handel nog 7 miljoen euro waard te zijn. In de financiële halfjaarcijfers is rekening gehouden met een afwaardering van 20 miljoen euro van deze aandelen.

Overigens waren deze aandelen op 31 december 2016 nog 53 miljoen euro waard, zo blijkt uit die halfjaarcijfers.

Weer

 • Maandag
  23° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  23° / 9°
  10 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  80 %
Meer weer