Schaderegeling voor agrariërs Nissewaard na brand

LTO Noord en ExxonMobil zijn in nauw overleg over een schaderegeling voor de vergoeding van de directe en indirecte schade door de brand bij ExxonMobil in de Botlek. Getroffen agrariërs in de gemeente Nissewaard (Voorne Putten) worden hierover spoedig geïnformeerd.

Schaderegeling+voor+agrari%C3%ABrs+Nissewaard+na+brand
© Esso

Bij de raffinaderijbrand op 21 augustus zijn roetdeeltjes neergedaald op akkers en grasland in Abbebroek en omgeving, gelegen in gemeente Nissewaard. Maandagavond gaf directeur Harro van de Rhee van ExxonMobil aan een zaal boeren en tuinders te kennen dat zijn bedrijf de schade zal vergoeden.

Tijdens de LTO-bijeenkomst waren ook milieudienst DCMR, gemeente Nissewaard en waterschap Hollandse Delta aanwezig. Dinsdagochtend werd gestart met uitwerking van een schaderegeling door een expertteam met vertegenwoordigers van onder meer LTO Noord en ExxonMobil. De betrokken partijen zijn eensgezind van mening dat elk risico op schade aan en discussie over de voedselveiligheid voorkomen dient te worden.

Roetdeeltjes

Volgens RIVM waren de gevolgen van de brand verwaarloosbaar klein, toch is boeren geadviseerd het melkvee binnen te houden en geoogste producten niet af te leveren. Er zijn roetdeeltjes in een deel van gemeente Nissewaard aangetroffen op grasland en gewassen als uien, maïs en spruiten.

Maandagavond kregen de boeren en tuinders gelegenheid hun vele vragen te stellen. Heb ik nu schade en wat is de volgende stap die ik moet zetten, was een veelgestelde vraag. LTO Noord riep op alles te melden en er zo mogelijk bewijsmateriaal en foto's van te verzamelen. Vanaf kort na de brand heeft LTO Noord Voorne Putten haar leden geïnformeerd met vrijwel dagelijkse nieuwsupdates.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer