Jantjes+stopt+als+voorzitter+Biohuis
Nieuws
© Mike Schellart

Jantjes stopt als voorzitter Biohuis

Biologisch melkveehouder Jan Jaap Jantjes uit West-Graftdijk stopt vanwege privé-omstandigheden eind jaar als voorzitter van Biohuis, de bestuurlijke tak van Bionext.

Jantjes is sinds 2014 voorzitter van de vereniging Biohuis. Eind dit jaar loopt zijn termijn af en hij heeft besloten zich niet herkiesbaar te stellen. Een opvolger voor Jantjes is er nog niet. Op dit moment heeft Biohuis een vacature uitstaan voor het voorzitterschap.

Jantjes richtte zich bij zijn aantreden vooral op de structuur en taakverdeling van Biohuis, 'een vereniging van verenigingen'. De structuur zit nu 'eenvoudiger en logisch in elkaar', aldus Jantjes in het magazine Ekoland. 'Dat er veel gesproken moest worden, hoort bij biologische boeren omdat het allemaal betrokken mensen zijn, en mensen met een mening.'

Belangen

Ook de samenwerking met LTO Nederland zit beter in elkaar, stelt Jantjes. 'De biologische belangenbehartiging voor biologische leden is nu door LTO geheel overgedragen aan Biohuis. Daarnaast heeft Biohuis een plek aan de bestuurderstafels van LTO om daar haar geluid te laten horen. Dat werkt nu naar behoren.'

Hij vindt verder dat Biohuis dichter bij haar leden moet staan. 'Daar ligt nog een opgave voor het bestuur. Het contact met de leden moet intensiever. Biohuis moet vaker in het veld aanwezig zijn, zichtbaarder voor de leden.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  22° / 6°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 9°
  10 %
 • Zondag
  22° / 10°
  10 %
Meer weer