Fruitboek genomineerd voor Gelderse erfgoedprijs

Het Maos en Waols Fruitbuukske is genomineerd voor de Gouden Gelderse Roos Erfgoedprijs. Het boek gaat over de geschiedenis van de fruitteelt in het Land van Maas en Waal.

Fruitboek+genomineerd+voor+Gelderse+erfgoedprijs
© Nieuwe Oogst

Aan het boek is ruim zeven jaar gewerkt door vijf mensen van de werkgroep Bewaorsmiense Boederij en Landschap van Historische Vereniging Tweestromenland. 'Het doel van het boekje is om de geschiedenis van de fruitteelt in het Land van Maas en Waal en de betekenis ervan voor de regio aan een groter publiek bekend te maken', vertelt Henk van Elk. Hij is lid van de werkgroep en bestuurslid van de historische vereniging.

Rivierklei

De fruitteelt en regio Land van Maas en Waal zijn al lang met elkaar verbonden. 'Dat komt met name door de rivierklei als geschikte grondsoort voor het fruit.' Het boek gaat in op de geschiedenis van het landschap en bijvoorbeeld op een aantal bijzondere oude fruitrassen uit de regio, zoals de perenrassen Dikstelen en de Winterbergamotte.

De tweejaarlijkse erfgoedprijs wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt door Erfgoed Gelderland, een koepelorganisatie voor musea en andere erfgoedinstellingen. Met de prijs wil de organisatie een podium bieden voor inspirerende erfgoedprojecten over de geschiedenis van Gelderland.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / -1°
  25 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  25 %
 • Donderdag
  14° / 10°
  80 %
Meer weer