Belg gaat voor 'eigen' vlees
Tijdens het winkelen kiest 95 procent van de vleeskopers bewust voor vlees van Belgische bodem. Maar liefst 96 procent van Belgen eet graag een stukje vlees, een kwart verorbert zelfs dagelijks vlees.

Dat blijkt uit een onderzoek dat in juni van dit jaar is uitgevoerd in opdracht van het Vlaams Centrum voor Agro- & Visserijmarketing (Vlam) onder 1000 Belgen. Vooral de Vlamingen zijn overtuigde vleeseters: meer dan negen van de tien eet minstens twee maal per week vlees (91 procent).
Bij zeven op tien Brusselaars (70 procent) staat vlees wekelijks ook twee keer op de menu. Wallonië zit met 83 procent op het nationaal gemiddelde. Belgen zoeken in de winkel ook steeds vaker naar Belgisch vlees: ongeveer de helft (49 procent) zal in de winkel de oorsprong van het vlees op de verpakking nakijken. Dat is een stijging met 12 procent ten opzichte van 2012.
Evenwichtig voedingspatroon
Behalve smaak is ook gezondheid een belangrijke reden om vlees te eten. Ruim twee derde (68 procent) vindt dat vlees thuishoort binnen een evenwichtig voedingspatroon. Dat cijfer is trouwens met 11 procent gestegen sinds 2012.
Bekijk meer over:
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners




Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
TS125A Plus
Gebruikt, € 32.500
-
John Deere Zitmaaier / tuintrekker X350 (ETT) #692326
Gebruikt, € 5.313
-
Gandy P45 Forage Granulaatdoseerapparaat
2015, € 950
-
John Deere 328A achtermaaier met kneuzer
2012, P.O.A.
Vacatures
Administratief medewerker akker-, land- of tuinbouw
Wageningen University & Research - Wageningen
"Wij zoeken jou, natuurlijk!" Een gedreven veldmedewerker met oog voor gezonde landbouw.
Coöperatie Natuurrijk Limburg - Roermond
Meewerkend voorman/-vrouw teelt
IBN - Beugen
Weer
-
Zaterdag24° / 12°10 %
-
Zondag21° / 13°60 %
-
Maandag21° / 12°10 %