Belg+gaat+voor+%27eigen%27+vlees
Nieuws
© pixaby

Belg gaat voor 'eigen' vlees

Tijdens het winkelen kiest 95 procent van de vleeskopers bewust voor vlees van Belgische bodem. Maar liefst 96 procent van Belgen eet graag een stukje vlees, een kwart verorbert zelfs dagelijks vlees.

Dat blijkt uit een onderzoek dat in juni van dit jaar is uitgevoerd in opdracht van het Vlaams Centrum voor Agro- & Visserijmarketing (Vlam) onder 1000 Belgen. Vooral de Vlamingen zijn overtuigde vleeseters: meer dan negen van de tien eet minstens twee maal per week vlees (91 procent).

Bij zeven op tien Brusselaars (70 procent) staat vlees wekelijks ook twee keer op de menu. Wallonië zit met 83 procent op het nationaal gemiddelde. Belgen zoeken in de winkel ook steeds vaker naar Belgisch vlees: ongeveer de helft (49 procent) zal in de winkel de oorsprong van het vlees op de verpakking nakijken. Dat is een stijging met 12 procent ten opzichte van 2012.

Evenwichtig voedingspatroon

Behalve smaak is ook gezondheid een belangrijke reden om vlees te eten. Ruim twee derde (68 procent) vindt dat vlees thuishoort binnen een evenwichtig voedingspatroon. Dat cijfer is trouwens met 11 procent gestegen sinds 2012.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  22° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  21° / 14°
  70 %
 • Woensdag
  18° / 13°
  60 %
Meer weer