Groningen was het natst in juli

De afgelopen maand juli was aanmerkelijk natter dan normaal. De meeste regen, plaatselijk meer dan 200 mm, viel in de provincie Groningen.

Groningen+was+het+natst+in+juli
© Koos v.d. Spek

Het KNMI meldt dat in het overzicht van juli 2017. Kenmerkend voor deze maand waren de talrijke buien, vaak met onweer, die plaatselijk enorme hoeveelheden regen opleverden.

Het KNMI-neerslagstation Onnen in de provincie Groningen registreerde in totaal zo'n 225 mm. Gemiddeld over het hele land viel 109 mm tegen 78 mm normaal. Het noordwesten van het land was met ongeveer 65 mm de minst natte regio.

Temperatuur normaal

De gemiddelde temperatuur was in De Bilt 17,9 graden wat gelijk is aan de normale waarde van de temperatuur in juli. Het zuiden van Nederland was duidelijk warmer dan het noorden. In het zuiden kwam de temperatuur plaatselijk op 14 dagen boven de 25 graden terwijl het noorden van Nederland slechts 4 á 5 van deze zomerse dagen telde.

De hoogste temperatuur, 32,1 graden, werd op 19 juli in Twente gemeten. Maar ook de laagste temperatuur is in Twente geregistreerd. Op 13 juli zakte de temperatuur naar 5,2 graden. Opmerkelijk waren ook de warme nachten: in de nacht van 29 op 30 juli werd het in Maastricht niet kouder dan 21 graden.

Minder zon

De zon was minder vaak te zien dan normaal in juli. Het KNMI berekende landelijk gemiddeld 203 uur zon tegen 211 normaal. Groot waren de verschillen verspreid over het land niet: in het oosten van het land scheen de zon ongeveer 190 uur tegen 220 uur in het westen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 2°
  10 %
 • Maandag
  10° / -2°
  0 %
 • Dinsdag
  9° / -2°
  10 %
Meer weer