Tiende+zuiveringsinstallatie+goedgekeurd
Nieuws
© Joost van Winsen

Tiende zuiveringsinstallatie goedgekeurd

De Beoordelingscommissie Zuiveringsinstallaties Glastuinbouw (BZG) heeft de Priva Vialux HD-UV 8-12 met E-line goedgekeurd.

De zuiveringsinstallatie van Priva uit De Lier voldoet aan de eis dat die tenminste een zuiveringsrendement van 95 procent haalt en dat imidacloprid voor minimaal 99,5 procent uit het water wordt gezuiverd.

Om die reden heeft de beoordelingscommissie de Priva Vialux HD-UV 8-12 met E-line op de lijst van goedgekeurde zuiveringsinstallaties geplaatst.

Complete l

De lijst telt na deze goedkeuring negen gewone zuiveringsinstallaties en één mobiele. De standaardzuiveringsinstallaties op de lijst zijn: Hortizone van Agrozone in Loenen, Apollo Plus van Enthoven Techniek in Maasdijk, Opticlear Diamond van Water IQ International in Nuenen, HortiMax CleanLite van HortimaX in Maasdijk, Priva Vialux E-line en Priva Vialux M-line en Priva Vialux HD-UV van Priva in De Lier, Water Q Defender van WaterQ in Nijmegen, en Poseidon van Moor Filtertechniek uit Maasdijk.

Bij de laatste installatie wordt nog onderzocht of die voldoet aan imidacloprid-eis. De goedgekeurde mobiele is de Waterson van Waterson in De Lier.

Zuiveringsplicht

Vanaf 2018 geldt er een zuiveringsplicht voor glastuinders die individueel hun water gaan zuiveren. Voor collectieven is uitstel mogelijk. Daarvoor moesten zij voor eind vorig jaar een businessplan gereed hebben.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  13° / 4°
  30 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  10° / 2°
  10 %
Meer weer