Glaskracht helpt bij keuze waterzuivering

LTO Glaskracht Nederland houdt woensdag 26 oktober een onlinespreekuur voor glastuinders met vragen over de waterzuiveringsplicht.

Glaskracht+helpt+bij+keuze+waterzuivering
© provincie gelderland

Met het spreekuur helpt LTO Glaskracht Nederland ondernemers vanwege de noodzaak om voor het einde van dit jaar de keuze te moeten maken tussen individuele of collectieve waterzuivering.

Waterzuiveringscollectieven moeten uiterlijk 31 december een businessplan voor collectieve waterzuivering indienen bij bevoegd gezag. Dat is de gemeente of het waterschap.

Vroegtijdig

LTO Glaskracht Nederland wijst ondernemers erop om vroegtijdig contact op te nemen met het bevoegd gezag, omdat zij als overheid meedenkt met de ondernemer en belangrijke informatie kan geven. De allereerste stap in het hele proces is echter het in kaart brengen van de waterstromen van het glastuinbouwbedrijf.

Een belangrijk punt in het keuzeproces zijn de kosten van de diverse zuiveringstechnieken. Van de twee goedgekeurde zuiveringsapparaten op de BZG-lijst (Beoordelingscommissie Zuiveringsinstallaties Glastuinbouw) is dat na te gaan bij de leverancier.

Spreekuur

Ondernemers met vragen over waterzuivering kunnen zich opgeven voor het onlinespreekuur op woensdag 26 oktober om 16 uur.

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer