Meer keuze bij zaaicombinatie Cataya Super

Amazone heeft vorig jaar de nieuwe mechanische zaaicombinatie Cataya Super met TwinTeC-dubbele schijfkouters op de markt gebracht. Nu is deze machine ook met RoTeC-Control-enkelvoudige schijfkouters te leveren.

Meer+keuze+bij+zaaicombinatie+Cataya+Super
© Nieuwe Oogst

De nieuwe uitvoering is, net als de TwinTeC-variant, met rijenafstanden van 12,5 of 15 centimeter uit te rusten. Met de keuzemogelijkheid tussen RoTeC- en TwinTec-kouters biedt Amazone voor alle landbouwbedrijven een passend zaaikoutersysteem.

De universele RoTeC-Control-enkelvoudige schijfkouters komen vooral tot hun recht bij grote hoeveelheden gewasresten en op zware vochtige en kleverige grond. Ook bij enge rijenafstanden behoudt het enkelvoudige RoTeC-schijfkouter onder alle omstandigheden een goede doorgang. De vorentrekker zorgt altijd voor een schone ruiming van de zaaivoor.

Diepte

Het RoTeC-kouter wordt door de zijdelingse dieptegeleideschijf Control 10 of de zijdelingse dieptegeleiderol Control 25 op de ingestelde diepte gehouden. In combinatie met de RoTeC-schijfkouters is de Cataya naar keuze uit te rusten met de nalopende exakteg of de rolleneg.

Bij de rolleneg kan afhankelijk van de bodemstructuur de druk van de rollen onafhankelijk van de kouterdruk worden ingesteld. Zo kan onder lichte, droge omstandigheden weinig kouterdruk en veel druk op de rollen worden gegeven. Onder zware en vochtige omstandigheden echter, kan een hoge kouterdruk en geringe druk op de rollen worden ingesteld.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer