Snelwisselsysteem voor Cenius cultivatoren

Amazone biedt naast de C-Mix-tanden het nieuwe snelwisselsysteem C-Mix-Clip aan voor de serie Cenius mulchcultivatoren. Dit systeem maakt comfortabel verwisselen van de tanden mogelijk.

Snelwisselsysteem+voor+Cenius+cultivatoren
© Eigen Foto

Het eenvoudig en snel verwisselen voor bijvoorbeeld diep losmaken van de grond met smalle tanden naar een stoppelbewerking met ganzenvoet tanden is met C-Mix-Clip zonder problemen mogelijk. De kosten voor arbeidsloon zijn zo tot een minimum terug te brengen.

Het C-Mix-Clip-tandsysteem bestaat net zoals de bekende C-Mix-tanden uit een geleideplaat en een tandpunt. De geleideplaat wordt bij het C-Mix-Clip-systeem vast aan de tanden geschroefd en de kouterpunt wordt aan het snelwisselsysteem bevestigd.

Na de eenmalige en eenvoudige montage van de C-Mix-Clip-houder aan de tanden, kunnen met een gemakkelijk los te maken grendelpen verschillende tandpunten snel voor de betreffende werkzaamheden worden gemonteerd. De borgpen wordt aan de achterkant van de tand door een holle bout geleid en fixeert de tandpunt betrouwbaar aan de C-Mix-Clip-houder.

Tandpunten

Afhankelijk van de omstandigheden levert Amazone geschikte 80 millemeter brede tandpunten vooral voor intensief losmaken met werkdiepten van 12 tot 30 centimeter. Hiermee wordt ook in diepere grondlagen een perfecte vermenging van organische massa bereikt.

Daarnaast is er een 100 millimeter brede tandpunt, die van 10 tot 20 centimeter werkdiepte zowel kan worden gebruikt voor diepere stoppelbewerking als de primaire grondbewerking. Er is ook een 320 millimeter brede ganzenvoet tandpunt beschikbaar voor de ondiepe stoppelbewerking van 3 tot 10 centimeter over de volledige werkbreedte.

Om er voor te zorgen dat de tandpunten altijd vast op de C-Mix-Clip-houder worden geschoven, is er een speciaal stuk gereedschap beschikbaar. Deze zorgt naast veilige bevestiging van de tanden voor extra comfort bij het eenvoudig verwisselen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer