Pantera 4502 voldoet aan nieuwe uitlaatgasnorm

De zelfrijdende veldspuit Pantera 4502 van Amazone voldoet vanaf het volgende modeljaar aan de uitlaatgasnorm Tier 4 final. Naast de veranderde uitlaatgastechnologie zijn andere verbeteringen doorgevoerd.

Pantera+4502+voldoet+aan+nieuwe+uitlaatgasnorm
© Eigen Foto

Het hart van de zelfrijdende veldspuit van Amazone de Pantera 4502 is de Deutz 6-cilinder motor met 218 pk (160 kW) vermogen. De motor met een hoog koppel, met turbo en intercooler, zorgt dankzij het intelligente motormanagement in de ECO-modus voor een minimaal brandstofverbruik. Indien extra vermogen nodig is, heeft de bestuurder de Power-modus ter beschikking waarmee de motor het maximale vermogen levert.

De Pantera voldoet vanaf het nieuwe modeljaar aan de uitlaatgasnorm 4 (Tier 4 final). Voor de nabehandeling van de uitlaatgassen maakt Amazone gebruik van uitlaatgasrecirculatie met een diesel oxidatiekatalysator en een roetfilter. Het diesel fijnstoffilter wordt tijdens het gebruik continue geregenereerd en heeft hiervoor geen extra verbrander nodig.

Verbruik

De SCR-katalysator reduceert de stikstofoxiden met behulp van injectie van Diesel-Exhaust-Fluid (DEF). De nieuwe 20 liter DEF-tank bevindt zich naast de 230 liter dieseltank. Het DEF-verbruik is ongeveer 2,5? procent van het brandstofverbruik. Dit betekent, dat DEF slechts na drie tot vier tankvullingen hoeft te worden bijgevuld.

Naast de gewijzigde uitlaatgasbehandeling zijn er verdere veranderingen en verbeteringen bij deze update van de modellen. Uiterlijke kenmerken zijn naast de DEF-tank en de nieuwe trap bij de tank aan de rechter zijde van de machine ook de led-achterlichten. Bovendien kunnen de nieuwe Pantera modellen nu ook worden uitgerust met led-werkverlichting in plaats van halogeen werkverlichting.

Aanzuigcapaciteit

Verder kan de aanzuigcapaciteit van de Pantera met behulp van een injecteur met 20 procent tot maximaal 600 liter per minuut worden vergroot. Daarmee is de Pantera nu binnen 10 minuten compleet te vullen.

Bovendien werd de vulaansluiting naar voren in het opbergvak verplaatst en beschikt altijd over de automatische vulstop. Deze automaat voorkomt zowel bij het vullen met een zuigslang of bij het vullen met een wateraansluiting dat de machine overloopt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer