LTO+benoemt+bestuur+vakgroep+Melkveehouderij+nieuwe+stijl
Nieuws
© Mike Schellart

LTO benoemt bestuur vakgroep Melkveehouderij nieuwe stijl

De samenstelling van de nieuwe LTO-vakgroep Melkveehouderij is rond. LTO Nederland heeft zeven bestuursleden benoemd, die na de zomer onder voorzitterschap van Wil Meulenbroeks aan de slag gaan.

Naast Meulenbroeks uit het Brabantse Lage Mierde bestaat de vakgroep uit drie leden van de huidige vakgroep. Dat zijn Dirk Bruins uit Dwingeloo (Drenthe), Henk Schoonvelde uit Koekange (Drenthe) en Jos Verstraten uit Westerbeek (Noord-Brabant).

Nieuw in de vakgroep zijn Inge van Schie-Rameijer uit Lelystad (Flevoland), Herman Bakhuis uit Daarle (Overijssel) en Wilco Brouwer de Koning uit Heiloo (Noord-Holland). De eveneens benoemde Marjan van der Wijngaard-van der Tol uit Biddinghuizen heeft zich inmiddels om persoonlijke redenen teruggetrokken.,

Verdeling

De kwaliteiten van de kandidaten passend bij het functieprofiel waren voor de vertrouwenscommissie leidend. 'Het zijn sterkte kandidaten met een gerichte visie en dat belooft wat voor de toekomst,' zegt Jan van Weperen, voorzitter van vertrouwenscommissie Melkveehouderij.

Het zijn sterkte kandidaten met een gerichte visie en dat belooft wat voor de toekomst

Jan van Weperen, voorzitter vertrouwenscommissie Melkveehouderij

'Wij hebben zoveel mogelijk rekening gehouden met de verdeling in de vakgroep. Daarom hebben wij gelet op de bedrijfstypen, leeftijd, inhoudelijke affiniteit en geografische spreiding,' vervolgt Van Weperen. 'Wij hebben weloverwogen voor deze zeven bestuursleden gekozen en geven hun gezien de geografische spreiding ook de taak mee om de binding met de andere provincies te verzorgen.'

De overgang van het huidige bestuur van de vakgroep zal de aankomende tijd in overleg met de nieuwe bestuursleden plaatsvinden.

Kritisch

Meulenbroeks gaf vorige week in een interview met Nieuwe Oogst aan dat hij het belangrijk vindt dat er een kritische groep bestuurders in de vakgroep zit. 'Mensen die scherp vergaderen, de discussie aangaan, maar aan het eind van de dag wel met een gezamenlijk standpunt komen.'

Hij gaf verder aan dat dat de vakgroepbestuurders communicatie belangrijk vinden. 'We richten ons nog te vaak op de politiek. Maar de politiek verwoordt wat de burger wil. We moeten dan ook meer oog hebben voor de burger. Dat betekent dat we in de communicatie echt een slag moeten maken.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  10 %
 • Dinsdag
  22° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  21° / 9°
  10 %
Meer weer