Wil Meulenbroeks voorzitter LTO Melkveehouderij

LTO heeft weer drie voorzitters benoemd voor de vakgroepen nieuw stijl. Wil Meulenbroeks uit het Brabantse Lage Mierde gaat de vakgroep leiden die het grootste aantal ondernemers vertegenwoordigt, de vakgroep Melkveehouderij.

Wil+Meulenbroeks+voorzitter+LTO+Melkveehouderij
© Eigen Foto

Melkveehouder Meulenbroeks (56) is nu lid van de ZLTO-vakgroep Rundveehouderij en bestuurslid van de afdeling Reusel-de Mierden. Hij ziet de functie als vakgroepvoorzitter Melkveehouderij als een enorme uitdaging.

'Ik wil me inzetten voor de solidariteit onder de melkveehouders en voor maatschappelijk draagvlak. Draagvlak door de afstand te verkleinen tussen de melkveesector en de maatschappij en politiek. Het gemoderniseerde LTO is een sterke partij, die in staat moet zijn een verbindende rol in de keten te pakken.'

Meulenbroeks kijkt uit de nieuwe visie waar nu aan gewerkt wordt. 'Een toekomstvisie die herkenbaar is voor de leden en die gedragen wordt door de leden. Vervolgens gaan we gezamenlijk aan de gang met de vernieuwingsslag.'

Koolteler Niels Zuurbier

In de vakgroep Vollegrondsgroente neemt Niels Zuurbier (39) uit het Noord-Hollandse Heerhugowaard het voorzitterschap over van Jan Roefs. Als mede-eigenaar van de firma Ursum-Zuurbier teelt hij ijsbergsla, rode kool, witte kool en spitskool.

Zuurbier is nu voorzitter van de LTO Noord-vakgroep Vollegrondsgroenten. Hij noemt het belangrijk dat de vollegrondsgroentetelers sterk vertegenwoordigd zijn in de landelijke belangenbehartiging. 'Daar liggen kansen voor de hele sector en die moeten we benutten.'

De telers moeten daarbij wel inbreng leveren, zegt Zuurbier. 'Ik kan dat niet alleen.' Een van zijn voornemens is om, na het wegvallen van de productschappen, voor de vollegrondsgroente weer een soortgelijke overlegstructuur op te bouwen.

Paardenhouder Ralph van Venrooij

Voorzitter van de vakgroep Paardenhouderij wordt Ralph van Venrooij (36) uit Oud Gastel. Hij volgt Riet de Graaf op. Ook Van Venrooij wijst op het grote belang van een goede vertegenwoordiging van de ondernemers in zijn sector.

'In de paardenhouderij vinden grote veranderingen plaats, bijvoorbeeld op het gebied van dierenwelzijn. Wij moeten daarvoor met alle betrokken partijen praten en niet stil blijven staan.'

Voor het aangaan van deze uitdagingen is een sterke vakgroep nodig, aldus Van Venrooij. Hij roept paardenhouders die zich daarvoor willen inzetten op om te solliciteren op de opengestelde vacatures.

September aan de slag

Naar verwachting nemen de nieuwbenoemde voorzitters op 1 september de leiding van hun vakgroepen op zich.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  3° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  6° / 1°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 0°
  20 %
Meer weer