Termijnmarkt aardappelen zakt door bodem

Voor de aardappeltermijnmarkt is het niveau van 14 euro per 100 kilo deze week niet meer houdbaar.

Termijnmarkt+aardappelen+zakt+door+bodem
© Hilde Boelema

De notering op het aprilcontract 2018 voor de nieuwe aardappeloogst opende gisteren op 14,40 euro per 100 kilo. Maar gaandeweg de dag zakte de notering op de aardappeltermijnmarkt in Leipzig zelfs tot beneden 13 euro. De slotnotering was uiteindelijk 13,30 euro per 100 kilo.

Volgens beursmakelaar De Vries & Westermann wordt de stemming op de termijnmarkt volledig bepaald door de groeiomstandigheden. Nog geen maand geleden steeg de termijnnotering voor fritesaardappelen even tot een niveau boven 20 euro. Dat was toen een gevolg van een lange periode van droogte en hoge temperaturen. Nu lijkt de markt meer vertrouwen te hebben in goede aardappelopbrengsten.

Handelsrange

De Vries & Westermann meldt dat de handel op de termijnmarkt voor contracten op levering in april 2018 gisteren flauw was. Er was meer aanbod dan vraag en dat is ook de reden dat de handelsrange voor fritesaardappelen inmiddels naar beneden is bijgesteld tot noteringen tussen 12,50 en 15 euro. Eerder ging de beursmakelaar nog uit van een bodemprijs van 14 euro per 100 kilo.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 2°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer