Aardappelmarkt is rustig en prijshoudend

De markt van aardappelen voor de verwerkende industrie is op dit moment prijshoudend met een goede balans tussen vraag en aanbod.

Aardappelmarkt+is+rustig+en+prijshoudend
© Nieuwe Oogst

De landbouwbeurs in Goes noteerde gisteren voor fritesaardappelen 25 tot 30 euro per 100 kilo. De hoogste noteringen tot 30 euro zijn voor Agria. Bintje, Innovator en Challenger worden genoteerd op 25 tot 28 euro. De noteringen zijn gelijk aan vorige week en dat geldt ook voor de exportaardappelen, daarvan is het prijsniveau vastgesteld op 22 tot 24 euro per 100 kilo.

De Vries & Westermann schrijft in een analyse dat verwerkers gelaten wachten op een overgang naar aardappelen van oogst 2017. Het aanbod van fritesaardappelen is niet zodanig dat de markt uit balans wordt gebracht. Volgens de beursmakelaar in Hoofddorp staan de marges wel onder druk en is er aan het eind van het seizoen altijd extra aandacht voor de kwaliteit.

Behoefte aan neerslag

De termijnnotering voor aardappelen van de nieuwe oogst op levering in april 2018 varieert rond 15 euro per 100 kilo. Het klimaat bepaalt de stemming. Vooral in Noordwest-Europa is er dringend behoefte aan neerslag. Het is afwachten wat het onbestendige weer van deze dagen voor invloed heeft op de termijnmarkt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer