40 miljoen euro extra voor agrarisch natuurbeheer

Voor agrarisch natuur- en landschapsbeheer komt 40 miljoen euro extra beschikbaar. Dat heeft staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) definitief toegezegd.

40+miljoen+euro+extra+voor+agrarisch+natuurbeheer
© Nieuwe Oogst

Onder meer Tweede Kamerlid Tjeerd de Groot (D66) had aangedrongen op het extra geld voor het agrarisch natuur- en landschapsbeheer. 'Dit is beter voor landbouw én beter voor natuur.' BoerenNatuur.nl, de koepel van van de veertig agrarische collectieven in Nederland, is blij met de extra bijdrage.

Het geld kan worden ingezet in 2019 (20 miljoen) en 2020 (20 miljoen), na herschikking van het budget van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). De agrarische collectieven willen graag met provincies en natuur- en landschapsorganisaties aan de slag met extra deelnemers aan agrarisch natuur- en landschapsbeheer.

Beheercontracten

Het geld wil BoerenNatuur.nl en negen natuurorganisaties onder meer inzetten voor meer en effectieve beheercontracten voor akker- en weidevogels en het versterken van ecologische verbindingszones. Bijvoorbeeld via het aanleggen en herstellen van landschapselementen als houtwallen en heggen.

Ook ontstaat met deze financiële impuls ruimte voor uitvoering van pilots 'natuurinclusieve landbouw'. De landbouw kan zo de productieve landbouw beter verbinden met biodiversiteit en landschap.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer