ForFarmers steunt boer in strijd tegen Brabantse plannen

ForFarmers heeft zich uitgesproken tegen de Brabantse veehouderijplannen. Daarmee steunt de coöperatie haar leden en klanten in de strijd tegen de provinciale aanpak voor een duurzame veehouderij.

Nevedi deed eerder deze week al een soortgelijke oproep aan Provinciale Staten. Die moeten de plannen van Gedeputeerde Staten, om tot een versnelling van de transitie naar een duurzame veehouderij in Noord-Brabant te komen, verwerpen.

Volgens ForFarmers, actief op het gebied van conventionele en biologische voeroplossingen voor de veehouderij, betekent het doorvoeren van de plannen dat veel veehouders in financiële problemen zullen komen. Volgens het internationaal opererende bedrijf is de veehouderij een belangrijke spil in onze economie.

Voor verduurzaming

ForFarmers is voor verduurzaming, het is de basis voor een gezonde bedrijfsvoering. 'Door al in 2022 in plaats van 2028 te moeten voldoen aan de lagere eisen voor stikstofemissie en door staldering (de bouw of ingebruikname van een nieuwe stal is uitsluitend toegestaan als elders in dezelfde regio 110 procent van het staloppervlak verdwijnt, red.) wordt duurzaam ondernemerschap van veehouders erg moeilijk gemaakt,' zegt Jan Baan, directeur Varkenshouderij ForFarmers.

Morgen, vrijdag 7 juli, nemen Provinciale Staten van Noord-Brabant een besluit over de plannen van Gedeputeerde Staten tot een versnelling van de transitie naar een duurzame veehouderij in Noord-Brabant.

'Door de plannen van het provinciebestuur wordt duurzaam ondernemerschap van veehouders erg moeilijk gemaakt,' zegt Jan Baan, directeur Varkenshouderij ForFarmers.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer