'Gezamenlijke beweging naar duurzame sector'

De toekomst van de Utrechtse landbouw is 'een gezamenlijke beweging naar een duurzame sector', stelt gedeputeerde Mirjam Maasdam naar aanleiding van twee gebiedsbijeenkomsten over de provinciale landbouwvisie.

%27Gezamenlijke+beweging+naar+duurzame+sector%27
© Nieuwe Oogst

Begin deze maand werden twee sessies belegd in Maarsbergen en Kamerik. Hierbij haalde de provincie bij een breed veld van extern betrokkenen ideeën op voor de landbouwvisie. Dat gebeurde aan de hand van de thema's vitale landbouw, gezondheid, milieu, raakvlak natuur & landbouw, ruimtegebruik in balans en energietransitie.

Maasdam zegt te streven naar een 'duurzame landbouw die gezond voedsel produceert, een bijdrage levert aan de omgeving, wensen en behoeften van de consument én waar ondernemers een gezond bedrijf kunnen runnen.' Dat kan volgens haar alleen worden bereikt door voortdurend de dialoog aan te gaan met agrariërs, maatschappelijke organisaties, kennisinstellingen en overheden. 'Het gaat erom gezamenlijk de beweging naar een duurzame landbouw, in de volle breedte, vorm te geven', meent de gedeputeerde.

Dialoogtafels

Deze eerste twee sessies worden de komende maanden gevolgd door zogeheten dialoogtafels en verdiepingsgesprekken, op basis waarvan de hoofdlijnen van de landbouwvisie worden geformuleerd en vervolgens aan de stakeholders voorgelegd. De landbouwvisie wordt in het voorjaar van 2018 door Provinciale Staten vastgelegd en vormt een bouwsteen vormen voor de toekomstige provinciale Omgevingsvisie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer