Zuid%2DHollandse+landschapstafels+te+onbekend
Nieuws
© Koen van Wijk

Zuid-Hollandse landschapstafels te onbekend

Slechts 40 procent van de betrokken professionals in groen en landschap is bekend met de Zuid-Hollandse landschapstafels.

Dat blijkt uit een onderzoek van de Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland (NMZH).In de landschapstafels wordt samengewerkt in natuur- en plattelandsgebieden via meerjarige afspraken tussen overheden, boeren, terreinbeherende organisaties, particulieren en bedrijven.

Maatschappelijke organisaties en burgers met initiatieven worden van harte uitgenodigd om zich hierbij aan te sluiten. Provincie Zuid-Holland werkt sinds een paar jaar met deze landschapstafels.

Samenwerking

Van de respondenten die bekend zijn met de landschapstafels, geeft bijna 25 procent aan ook met een landschapstafel samen te werken. Ruim 37 procent van alle respondenten zegt interesse te hebben in zo'n samenwerking.

Op de vraag op welke onderwerpen de landschapstafels hun programma's en projecten zouden moeten richten, werd als belangrijkste speerpunt het beschermen en versterken van biodiversiteit genoemd. Op de tweede plaats staat het verduurzamen van de landbouw, gevolgd door het vergroten van de recreatiemogelijkheden.

Informatievoorziening

Bijna 75 procent van de respondenten geeft aan graag informatie te willen ontvangen over de ontwikkelingen van de landschapstafels.

Weer

 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  16° / 11°
  50 %
Meer weer