AATerra+ME+inzetbaar+voor+komkommerteelt
Nieuws
© Johan Wissink

AATerra ME inzetbaar voor komkommerteelt

Op verzoek van LTO Glaskracht Nederland is een tijdelijke vrijstelling afgegeven voor AATerra ME. Het middel is inzetbaar ter bescherming van de bedekte komkommerteelt tegen schade door pythium spp.

Deze vrijstelling is op 12 juni gepubliceerd in de Staatscourant. De vrijstelling op grond van artikel 38 van de Wet gewasbeschermingsmiddelen en biociden gaat in op 13 juni 2017.

Met deze vrijstelling wordt een oplossing geboden voor de beheersingsproblemen door pythium in de teelt van komkommer. De vrijstelling vervalt op 28 september 2017. De vrijstelling is slechts van toepassing indien de gebruiksvoorschriften van dit besluit worden nageleefd.

Komkommercommissie

'Voor komkommertelers is het ontzettend goed nieuws dat AATerra nu beschikbaar is voor de beheersing van pythium. De landelijke commissie Komkommer heeft hard gewerkt aan dit dossier, met als resultaat dat AATerra deze zomer toch inzetbaar is', aldus Corné Stouten, contactpersoon Plantgezondheid namens de landelijke commissie Komkommer van LTO Glaskracht Nederland.

Deze vrijstelling is tot stand gekomen dankzij inspanningen van de Coördinator Effectief Maatregelenpakket (CEMP) van LTO Glaskracht Nederland. De vrijstellingsprocedure is mede mogelijk gemaakt door de gewascoöperatie Komkommer.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  16° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
Meer weer