Van der Tak nieuwe voorzitter LTO Glaskracht

Sjaak van der Tak (60) wordt met ingang van 1 oktober 2017 de nieuwe voorzitter van LTO Glaskracht Nederland.

Van+der+Tak+nieuwe+voorzitter+LTO+Glaskracht
© Hilde Boelema

Van der Tak is nu ruim twaalf jaar burgemeester van de gemeente Westland. In die functie werd hij vorig jaar nog voor zes jaar herbenoemd, maar hij heeft besloten om het burgemeestersambt per 1 oktober neer te leggen. Hij volgt als voorzitter van LTO Glaskracht Nico van Ruiten op, die op 14 september afscheid van de branchevereniging neemt.

Van der Tak is vanuit zijn huidige functie sterk betrokken bij de Nederlandse glastuinbouwsector. Hij zit al jaren bij overleggen op rijksniveau en in de regio's, onder meer als voorzitter Greenport Holland Overheden. De afgelopen jaren ontving hij veel handelsdelegaties en sprak op tal van bijeenkomsten over de innovatiekracht van de sector. 'Van der Tak zette zich tijdens zijn burgemeesterschap continue in om de kansen van de Nederlandse glastuinbouw te vergroten', aldus een woordvoerder van LTO Glaskracht.

Boegbeeld

Als voorzitter van LTO Glaskracht Nederland wordt Van der Tak het boegbeeld van de organisatie richting de leden, de politiek en de samenleving. Samen met de directeur en het team van specialisten geeft hij de verduurzaming en vergroening van de glastuinbouwsector verder gestalte.

Het vergroten van de zichtbaarheid bij politiek en samenleving en een financieel gezond ondernemersklimaat zijn daarbij voor hem belangrijke uitgangspunten. 'Dit is een prachtige stap naar een sector die mij zeer nauw aan het hart ligt. De Nederlandse glastuinbouw doet er toe in de wereld en dat wil ik graag helpen versterken. Mijn functie verandert nu, maar mijn ambities voor de sector niet', aldus Van der Tak.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 12°
  5 %
 • Donderdag
  21° / 15°
  20 %
 • Vrijdag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer