Nico van Ruiten stopt als voorman LTO Glaskracht Nederland

Nico van Ruiten (58) stopt om persoonlijke redenen in juni dit jaar als voorzitter van LTO Glaskracht Nederland. 'Na ruim tien jaar in deze functie is het tijd voor verandering. Dat is goed voor de organisatie en goed voor mijzelf.'

Van Ruiten startte in 2007 bij de toen net opgerichte organisatie LTO Noord Glaskracht. Onder zijn leiding groeide het aangesloten areaal van 3000 naar 4500 hectare glas. Met de vorming van LTO Glaskracht Nederland nam dit zelfs toe tot een kleine 6000 hectare.

De totstandkoming van LTO Glaskracht Nederland kwam in 2014 toen de innovatietaken van Productschap Tuinbouw en de activiteiten van LTO Groeiservice werden overgenomen. Van Ruiten wil na zijn afzwaaien actief blijven in de tuinbouwsector. 'Ik verwacht een nieuwe uitdaging op mijn weg tegen te komen.'

Weer

 • Zondag
  15° / 7°
  20 %
 • Maandag
  16° / 6°
  40 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  60 %
Meer weer