Milieukeur+wordt+PlanetProof
Nieuws
© Archief

Milieukeur wordt PlanetProof

Stichting Milieukeur (SMK) heeft de nieuwe naam 'on the way to PlanetProof' geïntroduceerd. Met de nieuwe naam wil SMK ook internationale toepassing van het keurmerk Milieukeur voor plantaardige producten mogelijk maken.

Milieukeur is onder meer in gebruik voor aardappelen, groente, fruit, bloembollen, bomen, bloemen en planten die extra duurzaam geteeld zijn.

De nieuwe naam is beschikbaar voor keurmerkhouders die met hun producten voldoen aan de eisen van Milieukeur. Ook handelsbedrijven en retailers kunnen voor gebruik van PlanetProof worden gecertificeerd.

Exporteren

SMK verwacht dat met name Nederlandse boeren en tuinders die duurzamer produceren en exporteren, belangstelling zullen hebben voor het gebruik van de nieuwe naam. Circa 80 procent van de Nederlandse productie van aardappelen, groenten, fruit, sier- en boomteelt wordt in het buitenland verkocht.

Met PlanetProof kunnen exporterende boeren, telers en handelshuizen een extra waarde toevoegen.

Blijven

PlanetProof is een andere naam voor Milieukeur, en beide namen blijven vooralsnog naast elkaar bestaan. De eisen die aan het certificaat worden gesteld zijn derhalve identiek en verlangen extra inspanningen in de productie om de milieu-impact terug te dringen.

Nederlandse supermarkten vragen in toenemende mate om Milieukeur voor aardappelen, groenten, fruit en sierteeltproducten. Naar verwachting zal de komende jaren het aandeel duurzamer product snel toenemen. SMK heeft, om deze groei in goede banen te leiden, afspraken gemaakt over samenwerking met het GroentenFruit Huis.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  23° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  26° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  28° / 13°
  10 %
Meer weer