Delphy stuurt watergift potplant met sensor

Delphy start een onderzoek naar watergift van potplanten waarbij sensoren centraal staan. Het onderzoeksbureau wil op deze manier de mogelijkheden van gecontroleerde watergift in kaart brengen.

'Het moment en hoeveelheid watergift in potplanten is van essentieel belang voor het slagen van de teelt. Vaak wordt het moment van watergeven nu in grote mate bepaald door gevoel en ervaring', stelt het onderzoeksbureau.

Binnen de proef is een draadloos sensornetwerk aangelegd dat op basis van objectieve waardes de watergift kan sturen. Moderne sensoren en draadloze netwerken maken het mogelijk het vochtgehalte van het substraat continue te monitoren op verschillende posities in de kas. 'Dit sensornetwerk moet zorgen dat kritische condities met betrekking tot de beschikbaarheid van water worden voorkomen', meldt Delphy.

Partners

Het onderzoek vindt plaats in het Delphy Improvement Centre in Bleiswijk. Partners in dit project zijn Horticoop, Wireless Value, RHP, Kwekerij Esperit, Kwekerij Fikona en Kwekerij Loek Jansen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer