Zelfstandig+team+Delphy+voor+houtig+kleinfruit
Nieuws
© nieuwe oogst

Zelfstandig team Delphy voor houtig kleinfruit

Delphy bouwt haar activiteiten in houtig kleinfruit verder uit en start per 2017 voor deze sector met een zelfstandig team.

Bij houtig kleinfruit gaat het om braam, framboos, rode bes, blauwe bes en dergelijke. De markt en de consumptie van deze fruitsoorten groeit stormachtig. De laatste jaren is het areaal in Europa fors uitgebreid.

De Nederlandse kwekers van uitgangsmateriaal, evenals het productieareaal nemen in deze markt een steeds sterker wordende positie in. Vanwege deze forse uitbreiding neemt de kennisbehoefte op het gebied van teeltaspecten en innovaties in deze markt toe.

Delphy start daarom per 2017 een zelfstandig team voor houtig kleinfruit. Het team richt zich op onafhankelijk advies, uitvoeren van praktijkonderzoek en demonstraties, organiseren van demodagen en het verder uitbouwen van het Kennis en Informatie Centrum voor Kleinfruit (KICK) van Delphy in Randwijk.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 10°
  20 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  70 %
Meer weer