Workshop wateroverlast op Landelijke Uiendag

De Landelijke Uiendag in Colijnsplaat organiseert deze keer een workshop 'Wateroverlast in uien', een actueel onderwerp dit jaar.

Workshop+wateroverlast+op+Landelijke+Uiendag
© eigen foto Delphy

De workshop gaat in op de mogelijkheden dit telers hebben om schade in uiten bij wateroverlast te beperken. Denk hierbij aan de technieken rondom vlakligging, storende lagen, drainage en de aanleg van greppels.

De uiendag trekt telers uit een steeds groter gebied. Vorig jaar onder andere ook uit België, Flevoland, Noord-Holland en zelfs Groningen. ‘De belangstelling bij de circa vierhonderd uientelers uit België groeit. Ze komen de grens over om te kijken of ze wat van ons kunnen leren’, zegt Luc Remijn van Delphy. De bezoekers komen zeker niet alleen uit het zuidwesten van het land. 'Van standhouders horen we dat telers bereid zijn een steeds grotere afstand af te leggen', zegt Remijn.

Record

Door het slechte weer hadden de telers vorig jaar de tijd om naar de uiendag te gaan en kreeg de organisatie te maken met zo’n 2.000 bezoekers, een record. ‘Een record is niet zo belangrijk. Elk jaar 1.000 à 1.500 bezoekers is mooi voor de deelnemende bedrijven en de telers’, zegt Remijn. De Landelijke Uiendag, georganiseerd door het Uien Innovatie en Kenniscentrum (UIKC), is dit jaar op 25 augustus op het terrein van Delphy Rusthoeve in Colijnsplaat. Het thema van de dag is ‘Nieuwe Inzichten’. Er is veel aandacht voor opbrengst en kwaliteitsverbetering. De dag is van 9.30 tot 18.30 uur.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 13°
  20 %
 • Maandag
  23° / 14°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 16°
  80 %
Meer weer