Vrijheidsmaaltijd brengt ode aan Hollandse pieper

Kok Naresh Ramdjas, finalist van Masterchef Holland 2015, kookt op 5 mei de grootste Vrijheidsmaaltijd van de stad. De maaltijd brengt een ode aan de oer-Hollandse pieper.

Vrijheidsmaaltijd+brengt+ode+aan+Hollandse+pieper
© foto NAO

Tussen 17 en 20 uur kunnen Amsterdammers een gratis aardappelcurry komen eten op het Museumplein. Tijdens het eten is er muziek en dans. De toegang en maaltijd zijn gratis. Reserveren is niet nodig.

De aardappel is een belangrijk onderdeel van de Nederlandse eetcultuur. Het heeft ons eeuwenlang door moeilijke tijden heen geloodst. De aardappel is veelzijdig en wordt dan ook op vele verschillende manieren bereidt in verschillende culturen. Daarmee verbindt de aardappel mensen van over de hele wereld met elkaar.

Traditie

De Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO) vindt de viering van onze vrijheid een belangrijke traditie. Samen met hun leden trakteert de NAO daarom 2.000 mensen op een bijzonder aardappeldiner. Zo worden verschillende mensen bijeengebracht om elkaar te ontmoeten en verhalen uit te wisselen.

Deze maaltijd is de grootste van de ruim negentig Vrijheidsmaaltijden in de stad, waar tienduizend Amsterdammers met elkaar 5 mei en de vrijheid vieren. Voor kinderen (en volwassenen) zijn er doorlopend aardappelspelletjes georganiseerd, zoals het Nederlands Kampioenschap Dunschillen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 10°
  30 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 10°
  70 %
Meer weer