Slachterij Hilckmann moet Nijmegen betalen

Slachterij Hilckmann moet een schadevergoeding betalen aan de gemeente Nijmegen. Dat oordeelde de rechtbank woensdag. De hoogte van de schadevergoeding is nog niet duidelijk, maar kan oplopen tot enkele miljoenen euro's.

Slachterij+Hilckmann+moet+Nijmegen+betalen
© Vidiphoto

Het geschil met de gemeente gaat over het verplaatsen van het bedrijf. Met de gemeente waren daar medio 2015 afspraken over gemaakt. De gemeente had ook miljoenen euro's overgemaakt om die verhuizing mogelijk te maken, maar het bedrijf verplaatste maar niet. Sterker nog: begin vorig jaar kondigde Hilckmann aan dat het ging sluiten en de verhuizing dus van de baan was. De 21 miljoen euro voor de verhuizing was toen echter al uitgegeven.

Hilckmann vindt dat zij door marktomstandigheden werd gedwongen te stoppen met het slachthuis. De rechtbank oordeelde echter dat dit onder het bedrijfsrisico valt.

Woningen

Slachterij Hilckmann staat sinds 1977 op een perceel van de gemeente Nijmegen aan de Havenweg. De gemeente wilde daar woningen bouwen en na lange onderhandelingen hadden Hilckmann en de gemeente afspraken gemaakt over verplaatsing van de slachterij.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer