Slachthuis Tielt blijft voorlopig gesloten

De Raad van State heeft beslist om voorlopig nog geen uitspraak te doen in het dossier rond het slachthuis van Tielt.

Slachthuis+Tielt+blijft+voorlopig+gesloten
© Eigen foto

Het slachthuis werd door de Vlaams minister voor Dierenwelzijn, Ben Weyts, gesloten nadat beelden waren opgedoken waarop te zien is hoe varkens mishandeld werden. De beslissing wordt uitgesteld naar 20 april, dat schrijft het Vlaams infocentrum land- en tuinbouw (Vilt).

Minister Weyts liet twee weken geleden de activiteiten van het slachthuis in Tielt stilleggen nadat de wantoestanden aan het licht werden gebracht door dierenrechtenorganisatie Animal Rights. Het bedrijf stelde nadien een actieplan op dat het dierenwelzijn in het slachthuis moest garanderen, maar Weyts oordeelde dat dit plan onvoldoende garanties inhield en weigerde zijn fiat te geven voor een heropstart.

Actieplan

Daarop trok het Exportslachthuis naar de Raad van State met het actieplan om alsnog de sluiting ongedaan te maken. 'We hebben een sociale verplichting tegenover onze 350 medewerkers die een gezin hebben', motiveerde de directie deze stap. De Raad van State besliste om voorlopig geen uitspraak te doen en dus blijft het slachthuis gesloten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  7° / 3°
  40 %
 • Dinsdag
  9° / 0°
  5 %
Meer weer