Stapelwagentekort+bij+FloraHolland
Nieuws
© FloraHolland

Stapelwagentekort bij FloraHolland

Royal FloraHolland kampt met een tekort aan stapelwagens tijdens piektijden. Het gebruik van de wagens is dit jaar in vergelijking met voorgaande jaren sterk toegenomen, meldt de bloemenveiling.

Dit komt doordat er meer vraag naar slotplaten bij de groepsvervoerders en kwekers is, klanten meer stapelwagens in hun eigen logistieke proces gebruiken en handelaren steeds fijnmaziger inkopen, zowel voor de klok als bij directe verkoop. Het laatste vraagt, om de doorlooptijden niet te lang te laten worden, een intensiever gebruik van de wagens.

Om toch aan de vraag naar de karren te kunnen voldoen, bestaat de kans dat doorlooptijden weer langer gaan duren, geeft FloraHolland aan. Verder beschikt het bedrijf nog over het toepassen van nachthuur als maatregel. De veiling wil ook meer gaan sturen bij de uitgifte van de lege stapelwagens. De drie maatregelen zijn volgens de veiling noodgrepen. FloraHolland zegt voor de langere termijn te werken aan structurele oplossingen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  20 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 10°
  20 %
Meer weer