Duitsland+wil+betere+positie+melkveehouder
Nieuws
© Pieter Stokkermans

Duitsland wil betere positie melkveehouder

Bindende contract- en leveringcondities voor melk zijn enkele middelen om de Duitse melkveesector beter te beschermen, vinden de Duitse landbouwministers.

De verwerkers zijn nu aan zet om dit te realiseren. Lukt dat niet, dan dreigt overheidsingrijpen. Dat meldt Zuivelzicht. Na de crisis van 2015 en begin 2016 vinden de Duitse landbouwministers, verenigd in de Agrarische Ministersconferentie (AMK) dat bindende afspraken moeten worden gemaakt om veehouders bij een toekomstige crisis beter te beschermen.

De positie van de melkveehouder is nog altijd zwak, signaleren ze. 'Als de sector die betere positie voor de melkveehouder zelf niet regelt, dan bestaat de mogelijkheid dat wij dat wettelijk doen', aldus de groene landbouwminister Christian Meyer van de deelstaat Nedersaksen.

Ook de Duitse landbouwminister Christian Schmidt (CSU) merkt dat de melkveehouder bij het verdelen van de melkopbrengst nog altijd aan de laatste mem hangt: 'Dat moeten we veranderen.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  22° / 15°
  75 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  20 %
 • Vrijdag
  20° / 13°
  60 %
Meer weer