Vleesveehouders op 13 april voor rechter om fosfaat

Het proefproces van de vleesveehouderij tegen de Regeling fosfaatreductieplan vindt donderdag 13 april plaats.

Vleesveehouders+op+13+april+voor+rechter+om+fosfaat
© LTO Nederland

Het proefproces wordt gehouden van 9 tot 11 uur bij rechtbank Den Haag. Dat moet uitwijzen of de eisen die binnen de omstreden fosfaatregeling aan vleesveehouders worden gesteld wel rechtsgeldig zijn.

In een kort geding vecht Kneppelhout & Korthals de rechtsgeldigheid van de regeling voor vleesveehouders in algemene zin aan. De zitting is vrij toegankelijk voor belangstellenden.

Noodzaak

Franca Damen, advocate bij Kneppelhout & Korthals: 'In de aanloop naar dit proces hebben we bijval gekregen uit verschillende hoeken van de vleesveesector. Dat illustreert hoe zeer de regeling de sector raakt en bevestigt de noodzaak van dit kort geding.'

Vleesveehouders kunnen volgens haar niet begrijpen dat de overheid hun bedrijven bewust doet stagneren en zelfs reduceren, terwijl zij niet hebben bijgedragen aan de overschrijding van het fosfaatplafond.

Negatieve gevolgen

'Het is voor bedrijven nog steeds mogelijk om zich bij ons te melden voor het proces. Wij zijn ons namelijk terdege bewust van de negatieve gevolgen die de regeling voor bedrijven kan hebben', stelt ze.

Advocaten Franca Damen en Gert-Jan de Jager verwachten dat de regeling voor de vleesveehouderij in zijn huidige vorm geen stand zal houden. In het kort geding zal daarom worden geëist om de regeling voor de vleesveehouderij buiten toepassing te laten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer