Vanwege+mooie+lenteweer+al+volop+teken
Nieuws
© Pixabay

Vanwege mooie lenteweer al volop teken

Door het mooie lenteweer zijn er al volop teken aanwezig. De spinachtige beestjes zitten in bomen, struiken en hoog gras. Oppassen geblazen dus.

Jaarlijks worden ruim 1,3 miljoen mensen in ons land gebeten door een teek. En dat kan vervelende gevolgen hebben. De klachten na een tekenbeet kunnen variëren van vermoeidheid en spierpijn tot hersenvliesontsteking en de ziekte van Lyme.

Oppassen en je lichaam goed controleren na een wandeling in de natuur is dan ook aan te bevelen. Tijdens de Week van de teek, die maandag begonnen is, worden de risico's benadrukt door de verschillende organisaties. Want al zijn de gevaren wel redelijk bekend, de aandacht ervoor kan nog beter.

Spinachtig

Teken zijn spinachtige beestjes, parasieten. Ze huizen in bomen, struiken, hoog gras en dode bladeren. Ook kunnen ze verspreid worden door dieren.

De teken doen zich graag te goed aan menselijk bloed. Ze kruipen vaak naar warme en beschutte plekken zoals liezen, knieholtes, oksels, bilspleten, achter oren en rond haargrenzen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  23° / 13°
  35 %
 • Zondag
  25° / 16°
  40 %
 • Maandag
  24° / 15°
  40 %
Meer weer